Portalul tablouexecutori.ro este o initiativa privata ce permite identificarea rapida a Executorilor Judecatoresti, in functie de locatie si criteriile dumneavostra. Afla mai multe despre Cookies?

Un nou numar al Revistei Romane de Execurare Silita - Nr. 4/2003.

Din sumar:

CLAUDIU CONSTANTIN DINU, MĂDĂLINA DINU - Restrangerea executarii silite 
IOAN GÂRBULEȚ - Procedura eliberarii si distribuirii sumelor realizate prin urmarirea silita în noul Cod de procedură civila 

 

EUGEN HURUBA - Conventiile privind prescriptia extinctiva 
EVELINA OPRINA - Atributiile executorului judecatoresc in diferitele proceduri speciale 
OLIVIU PUIE - Vanzarea silita imobiliara in contextul noului Cod de procedura civila. Aspecte privitoare la inscrierea in cartea funciara a actelor de executare silita si a dreptului de proprietate dobandit prin executare silita 
ANDRADA MIHAELA TRUȘCA - Regula generala si regulile speciale privind începutul cursului prescriptiei extinctive în noul Cod civil 
GHEORGHE STRATULAT - Instanţa de judecată – subiect specific în procedura de executare a Republicii Moldova 

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul X de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.
Este structurata in cinci sectiuni:
1. Doctrina – cuprinzand eseuri despre rolul executorului judecatoresc, despre procedura de executare silita, precum si consideratii despre aplicarea practica a normelor legislative din domeniu.
2. Drept comparat – rubrica ce cuprinde un articol care dezbate o problema din practica instantelor judecatoresti straine.
3. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si dezvaluie cititorilor punctul de vedere al instantei supreme.
4. Jurisprudenta CEDO – ce cuprinde un scurt rezumat al unei hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
5. Practica judiciara – cuprinzand spete din practica instantelor judecatoresti legate de materia executarii silite, precum cazuri de recuzare a executorilor judecatoresti, de contestatie la executare, de intoarcere a executarii silite etc.

 

Sursa: Revista Romana de Executare Silita www.rres.ro

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top