Portalul tablouexecutori.ro este o initiativa privata ce permite identificarea rapida a Executorilor Judecatoresti, in functie de locatie si criteriile dumneavostra. Afla mai multe despre Cookies?

Transferul unor competente din aria avocatiala catre alte categorii (notari, mediatori) nu pare sa-i sperie pe avocati. Specialistii in domeniul dreptului spun ca fiecare categorie profesionala are atributii exclusive. Ramane ca justitiabilii sa decida caruia dintre ei sa se adreseze. Iar aceasta in functie de problema cu care se confrunta.

,,Nu se poate spune ca avocații sunt inlocuiți de notari. Fiecare (avocat, notar) are propriile competențe, distinct reglementate de legislația in vigoare. Este adevarat ca notarii pot soluționa cererile de desfacere a casatoriei (prin acord), dar avocatul niciodata nu a putut soluționa divorțul. Avocatul a avut si are competența de a acorda asistența juridica tuturor persoanelor care apeleaza la serviciile sale in fața instanțelor si a altor autoritați. Actele autentice (inclusiv cele comerciale) pot fi intocmite numai de catre notari, iar contractele sub semnatura privata se incheie si de catre avocat care, in temeiul art. 3 alin. 1 teza a 3-a din Legea nr. 51/1995 atesta identitatea parților, data si conținutul actului”, arata avocatul sighetean Toader Sustic.

Citeste intregul articol pe avocatura.com

Sursa: avocatura.com

 

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top